Geplaatst op: 01-04-2020

Op 1 april 2020 besloten Kwekerij Rimato en Oussoren Trostomaten samen verder te gaan onder de naam Roots. Zoals elke kweker weet, begint alles met goede wortels. Beide bedrijven zorgen met hun fusie voor een goed fundament om samen vanuit een nieuwe organisatie verder te kunnen groeien. De bundeling van de twee tomatenkwekerijen levert een nieuw bedrijf op met een areaal van in totaal 26 hectare.

Kwekerij Rimato is gevestigd in Honselersdijk en teelt in opdracht van Looye Kwekers Honingtomaten®. Oussoren Trostomaten is gevestigd in Zevenhuizen en teelt grove trostomaten. Door de samenvoeging ontstaat een robuuste organisatie waarin de professionaliteit toeneemt. Bovendien zorgt de krachtenbundeling voor een nieuwe uitdaging voor de directieleden.

Richard, Marcel en Luc van der Knaap van Kwekerij Rimato zullen samen met Jasper en Stefan Oussoren de vijfkoppige directie van Roots voeren. De komende periode zal het vijfmanschap gebruiken om de taakverdeling te verfijnen, de bedrijven goed te laten integreren en de processen te optimaliseren. Het belangrijkste is dat directie en medewerkers van beide bedrijven nu van elkaars expertises gebruik maken. Zo zullen zij er alles aan doen om deze fusie voor alle relaties zo geruisloos mogelijk te laten verlopen.

Vanuit het lidmaatschap van Prominent en de samenwerking binnen Samax werken de bedrijven al langer samen. Vanuit die samenwerking ontstond het vertrouwen en het goede gevoel dat zij in elkaar de juiste partners hebben gevonden om samen als Roots verder te groeien. De bestaande samenwerkingsverbanden zullen blijven bestaan.