Looye Honingtomaten

Op ons bedrijf telen we op een oppervlakte van 26 hectare zogeheten Looye Honingtomaten. Dit is een cherry-trostomaat van het ras Piccolo dat zich onderscheidt door een heerlijk friszoete smaak. Jaarlijks produceren wij voor het topsegment zo'n 7 miljoen kilo van deze speciale trostomaten. Dat doen we op een teeltwijze met maximaal respect voor mens en milieu.

Omdat wij een groot deel van ons areaal gebruik maken van groeilicht, produceren we deze mini cherry-trostomaten het hele jaar rond. Tijdens topdagen kunnen we op één dag 40 tot 60 pallets met tomaten afleveren. Dit komt neer op circa 35.000 kilo tomaten!

Alle Looye Honingtomaten die wij oogsten en voor de handel gereed maken, zijn volledig 'track and traceable'. Dit betekent dat wij van elke doos tomaten precies weten vanuit welke afdeling deze afkomstig is. Daardoor is het altijd mogelijk om via controles de kwaliteit van onze Looye Honingtomaten optimaal te monitoren. Lees hier meer over ons track & trace systeem >

Topkwaliteit

Op onze locaties streven wij naar de hoogste standaard van kwaliteit, betrouwbaarheid en arbeidsomstandigheden.

Onze telers zorgen voor een optimale groei waarbij smaak en kwaliteit de hoogste prioriteit hebben. Daarnaast zorgen medewerkers dat de planten op de goede manier verzorgd worden en het product netjes geoogst en verpakt worden. 

Wekelijks worden onze tomaten door een panel getest op smaak. Alleen de beste tomaatjes komen in aanmerking om als Looye Honingtomaat verkocht te worden.