Honingtomaten®

Op ons bedrijf in Honselersdijk telen we op een oppervlakte van 14,7 hectare zogeheten honingtomaten®. Dit is een cherry-trostomaat van het ras Piccolo die zich onderscheidt door een heerlijk friszoete smaak. Jaarlijks produceren wij voor het topsegment zo'n 4,1 miljoen kilo van deze speciale trostomaten. Dat doen we op een teeltwijze met maximaal respect voor mens en milieu.

Omdat wij het volledige areaal van onze kassen in Honselersdijk kunnen belichten, telen we deze mini cherry-trostomaten het hele jaar rond. Tijdens topdagen kunnen we op één dag 30 tot 50 pallets met tomaten afleveren. Dit komt neer op circa 24.000 kilo tomaten!

Alle honingtomaten® die wij oogsten en voor de handel gereed maken, zijn volledig 'track and traceable'. Dit betekent dat wij van elke doos tomaten precies weten welke medewerker deze tomaten heeft geoogst, op welke plek in de kas en op welke dag en tijdstip. Daardoor is het altijd mogelijk om via controles de kwaliteit van onze honingtomaten® optimaal te monitoren.

Grove trostomaten

Op onze locatie van 11,2 hectare in Zevenhuizen telen wij uitsluitend grove trostomaten. Dit doen we op de meest duurzame wijze. De benodigde energie wordt op een zo efficiënt mogelijke wijze geproduceerd. Het water dat de planten krijgen en weer afgeven, hergebruiken we. Zo belasten we het milieu minimaal en kunnen we kostbare voedingsstoffen terugwinnen. Voor de bescherming van de planten tegen plagen en ziekten passen we zo veel mogelijk biologische middelen toe.

De grove trostomaten komen - zoals eigenlijk alle tomaten - oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Het specifieke ras dat wij telen is in de achterliggende decennia via veredeling zodanig verbeterd dat deze tomaat nu één van de belangrijkste ingrediënten vormt voor een gezonde maaltijd. Wij telen deze smaakvolle trostomaten inmiddels meer dan 25 jaar. Door onze specialisatie op de grove trostomaat realiseren we een maximale productie van circa 300.000 kilo in een topweek. De grove trostomaat is uitermate geschikt voor het maken van een heerlijke tomatensoep of voor pastasauzen. Maar ook op een boterham smaakt hij heerlijk.