Fusie van twee moderne familiebedrijven

Roots is een moderne tomatenkwekerij van mini tros cherrytomaten, in 2020 ontstaan na een fusie tussen twee familiebedrijven. Door het samengaan van de twee bedrijven realiseren de familie Van der Knaap uit Honselersdijk en de familie Oussoren uit Zevenhuizen een nieuw tuinbouwbedrijf met een areaal van in totaal 26 hectare.

Jarenlange ervaring

De beide bedrijven zijn al sinds halverwege de vorige eeuw succesvol in de tuinbouw. De huidige directieleden namen de bedrijven over van hun vaders, die op hun beurt al sinds jonge leeftijd in de glastuinbouw actief waren. Daardoor kun je met recht spreken van een onderneming die is gebouwd op een familiecultuur.

De fusie ontstond doordat beide bedrijven schaalvergroting noodzakelijk achten voor een gezonde toekomst. Er werd al lang samen gewerkt. Voorbeelden zijn de samenwerking van beide ondernemingen in bijvoorbeeld de telersvereniging Prominent – waar ze beiden lid van zijn – en hun samenwerking binnen Samax, de organisatie voor energiemanagement. Vanuit die samenwerkingen ontstond het vertrouwen en het goede gevoel dat zij in elkaar de juiste partners hebben gevonden om als Roots verder te groeien.

Groeien door kennis en inzichten

Met het samenvoegen van de beide bedrijven ligt er nu een stevig fundament om vanuit een nieuwe organisatie samen verder te groeien. Door de bundeling van krachten is Roots in staat om een robuuste organisatie neer te zetten waarin de professionaliteit alleen maar toeneemt.

De leiding is handen van Richard, Marcel, Luc, Sam van der Knaap en Jasper en Stefan Oussoren. Het zesmanschap bezit veel specialismes op basis waarvan zij onderling hun taken verdelen. Zo wordt elk directielid op zijn meest sterke eigenschappen ingezet. Na de fusie ligt de nadruk vooral op een zo goed mogelijke integratie van de bedrijfsactiviteiten en het optimaliseren van de processen.

“Het belangrijkste is dat wij, als directie maar ook onze medewerkers, nu heel gericht van elkaars expertise gebruik kunnen maken. Specialisten - of dat nu onze directieleden zijn of teeltmedewerkers - kunnen hun kennis en inzichten van de ene locatie ook op mensen van de andere locatie overdragen en andersom. Dit is naar de toekomst toe de belangrijkste meerwaarde die wij door de groei binnen Roots realiseren,” aldus Stefan Oussoren.

Kernwaarden

Roots is gebouwd op de waarden en eigenschappen van twee degelijke familiebedrijven. Door onze kernwaarden samen te voegen, is er een stabiele basis waarop ons handelen is gebaseerd. Onze medewerkers, afnemers en andere relaties kunnen ervan op aan dat wij hen via deze kernwaarden zullen behandelen.

Professioneel en eerlijk

Afspraak is afspraak. Als wij een overeenkomst sluiten of een afspraak maken dan doen wij alles om deze na te komen. Daarbij kun je rekenen op een professionele houding en een eerlijk antwoord. Dat vormt de basis waarop wij met jou zakendoen.

Open en vriendschappelijk

Wie met ons samenwerkt of onze producten afneemt, kan rekenen op een open en vriendschappelijke houding. Juist die open houding maakt dat wij mensen binden en boeien. Zo creëren wij een optimale sfeer waarin onze onderneming kan bloeien. 

Bescheiden en degelijk

Wij stellen ons graag voor, vertellen je wat we kunnen en waar we voor staan. Maar dan zonder overdrijving of bluf. Wij zijn trots op de degelijke wijze waarop we werken, alleen laten we dat liever merken, dan dat we het vertellen.