Geplaatst op: 07-07-2021

Dagelijks werken wij bij Roots aan ons ultieme doel: voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen ter wereld. Voor ons is dit meer dan alleen de kwaliteit van het product, daarom gaan wij een flinke stap verder. Wij geloven dat alleen wanneer de gehele organisatie op ons ultieme doel gefocust is, wij uitstekende kwaliteit kunnen waarborgen. Benieuwd hoe wij dat doen? Dat ligt onze vakman Richard van der Knaap graag aan je toe in dit artikel!

“Wij zetten van nature net dat stapje extra!”

Bij Roots gaan wij voor meer dan alleen productkwaliteit. Om dit te realiseren hebben wij al verschillende grote stappen genomen. Denk bijvoorbeeld aan de fusie van de twee familiebedrijven op 1 april 2020. Of verschillende samenwerkingen met onder anderen Growers United en Prominent. Volgens ons moet heel het bedrijf, inclusief stakeholders, op elkaar afgestemd zijn wanneer je voor de beste kwaliteit wil gaan. Door bij elk proces in het bedrijf diverse kwaliteitseisen de hoofdrol te laten spelen, is het voor onze medewerkers mogelijk om elke dag weer uitstekend werk en een bijzonder smaakvol product te leveren.


Hoe waarborgen wij onze kwaliteit?

Om kwaliteit te waarborgen hebben wij de nodige professionaliseringsslagen binnen het bedrijf gemaakt. Zo voeren we dagelijks kleinere werkzaamheden uit, zoals bijvoorbeeld het dagelijks meten van de smaak van onze tomaten met een brix-meter en het handmatig en steekproefsgewijs keuren van de tomaten voordat zij op transport gaan. Iedere dag meten wij de trossen, uitgangskleur, grofheid en hoeveelheid tomaten. Door alles in beeld te brengen, maken wij het voor onszelf mogelijk om tijdig bij te sturen waar nodig. Ook onze stakeholders helpen ons bij het behalen van de beste kwaliteit. Zo voeren onze afnemers elke week smaaktesten uit en stellen zij en Growers United verschillende kwaliteitseisen op waar wij aan moeten voldoen. De juiste kwaliteit bereik je volgens ons alleen wanneer alle medewerkers dagelijks hiermee bezig zijn en het totale proces tot in detail hierop is aanpast.  


Het belang van onze medewerkers

Van directieleden tot uitzendkrachten, wij zorgen dat de kwaliteit zo hoog mogelijk is voor iedereen. Ook hier wordt bij ons het nodige – en net iets meer – aan gedaan. ‘’Wij geloven dat wanneer medewerkers het naar hun zin hebben, zij het allerbeste presteren,’’ aldus Richard. Deze prestaties zijn van groot belang bij het leveren van de juiste kwaliteit. Bij Roots luisteren wij naar onze medewerkers en helpen wij ze waar nodig, ook wanneer dit niet werkgerelateerd is.


Benieuwd naar meer?

Wij blijven continu innoveren om de allerbeste kwaliteit te kunnen waarborgen. Wil jij graag van de laatste ontwikkelingen op de hoogte blijven? Volg ons dan op de social media kanalen. Hierop delen wij alle innovaties en andere belangrijke nieuwtjes als allereerste met je!